Video : Making Plastic Shrink Craft

Salam..

Saya try satu craft baru ni..
Seronok la pulak..

Nama dia Plastic Shrink Craft.
Plastik dia kita lukis comel-comel apa-apa je yang kita nak.
Kemudian bakar dalam oven sekejap pastu dia pun jadi kecik..
Kiyut giler time mengecik tu.. XD

Ni video dia:



Syok kan..
Tu la..
Nak buat banyak lagi tapi takde idea nak lukis apa plus memang tak reti lukis.

Cara baking saya tak tunjukkan dalam video tu..
Tengok kat video bawah ni:



Pastikan lapik dengan baking paper atau kertas timah atau kotak..
Saya guna kertas timah..

Kat mana nak dapatkan plastik Shrink ni?
Beli je kat http://asma-felt-box.com/products/plastic-shrink

Ada 2 warna..
Putih dan jernih..

Lukis comel-comel tau..

Wassalam..
Previous
Next Post »

Copyright

Hakcipta Terpelihara. Dilarang mengeluar ulang atau menggunakan mana-mana kandungan laman ini dalam apa jua bentuk dan apa jua cara sama ada elektronik, cetak, mekanik, fotokopi, rakaman atau pengstoran maklumat termasuk sistem dapat kembali tanpa mendapat kebenaran bertulis pemilik hakcipta.