Tutorial Cara Buat Cable Holder dengan Perca Felt

Salam..

Korang yang aktif berfelt tu pasti adalah masalah yang sama dengan saya

iaitu:

Perca Felt!

Nak buang sayang..
Nak guna kecik sangat la pulak..

Pastu simpan dalam kotak, tak pun bag, tak pun plastik bag dengan niat nak guna in case ada projek kecik-kecik.
Lepas tu...hahaha...takde pun projek kecik-kecik tu..

Setahun kemudian, eh, baru teringan perca felt haritu..
Nak buang?
Masih lagi sayang.. Huhuhuuu...

Kepada korang yang tak tau nak buat apa dengan perca felt tersebut; kat sini saya tunjukkan satu idea:


Comel tak idea ni.
Saya guna acrylic felt dan snap button.
Senang giler je buat dia.

Boleh buat banyak-banyak untuk kegunaan sendiri.
Atau jual satu pek 5pcs warna campur-campur, jual kat event atau kawan-kawan.
Tak pun buat doorgift kenduri ke, baby shower ke, bithday ke.

Dari terbuang kain felt tu, dapat la juga beberapa puluh ringgi.
Boleh beli topup, isi minyak motor, bayar parking ke.
Betul tak cakap saya..

Semoga bermanfaat ^^

Tiada ulasan:

Catat Ulasan