Posts

Showing posts from February, 2017

Tutorial : Easy Felt Flower Brooch

Image
Salam..

Nak buat felt brooch macam ni?


Ni adalah salah satu best seller asma-felt-box.
Terutama masa musim kenduri, annual dinner dan akhir tahun macam tu..
Dorang order untuk majlis sebagai corsage pasukan atau pun tuan rumah..

Ada request minta saya tunjukkan caranya..
No problem.. ^^
Kalo tak faham, kat bawah ni adalah penerangan step by step:

Bahan-bahan yang diperlukan.. Korang bole guna glue gun atau gam UHU.. NAk huna jarum dan benang pun bole.. :>
Pbentuk bunga berbentuk 5 kelopak seperti gambar di atas.. Janga bimbang kalo bentuknya tak begitu comel.. :D
TAruk gam kat tengah-tengah...
Kemudian lipat macam ni..
Buat benda yang sama untuk kesemua 4 kelopak tadi..
Amik satu kelopak dan taruk gam kat situ
Pastu tampal dengan kelopak kedua macma gambar ni.. Taruk lagi gam kat situ
Dan tampal kelopak ketiga macam ni... Pastu taruk lagi gam..
Sori, saya dha tersilap amik gambar ni.. Tapi korang bole nampak kan, kelopak keempat tu kit ataruk cam biasa, tapi selitkan yang sebelah k…

Assalamualaikum

Kami membuat handmade felt craft; serta menjual bahan-bahan krafnya sekali.

Bisnes ni online dari rumah dan semua order dipos ke seluruh dunia.

Tiada self pick-up. Tiada COD


Waktu urusniaga : 11pg-4ptg (Isnin-Jumaat)
Cuti : Sabtu & Ahad
Pos barang : 4ptg (Isnin-Jumaat)
Kurier : Poslaju


email : asema84@gmail.com

whatsap :018-3798330
shop : asma-felt-box.com

ssm : 002186823-k