Search This Blog

01/01/2014

Selamat Tahun BAru 2014

Salam...

Selamat Datang 2014!!!
Dan Selamat Tahun Baru kami ucapkan kepada korang semua...
Sayang korang... ^_^

Hari ni saya nak tulis karangan yang bersifat peribadi je...
Santai2 je..
Dah lama gak tak bebel santai2 kan.. :>

Dah sebulan saya cuti berkraf...
Saya balik kampung selama sebulan dan cuma siapkan doorgift untuk majlis kawen adik saya pada 28hb yang lepas...
Sepatutnya majlis tu berlangsung pada 17hb, pastu banjir n hujan lebat maka tunda ke 28hb..
Jawabnya saya duk kat kampung je la sebulan; berjauhan dari suami tercinta.. *sob sob*

Semalam saya terpikir nak baca blog lama saya...
Sebelom asma-felt-box ni start, saya terlebih dahulu ada blog suka suki dimana saya muntahkan segala emosi dan buah fikiran kat situ...
Bila dah start asma-felt-box ni; saya separate blog peribadi n blog craft..
Akhirnya blog lama tu dah terabai dan saya fokus ada blog ni je...

Semalam saya saja-saja nak baca dan saya terperanjat..
Blog tu macam ditulis oleh orang yang jauh berbeza dengan saya sekarang...
Sungguh jauh saya berubah?

Makin banyak saya baca,makin saya tersenyum sendiri dan bersyukur...
Bagus jugak ada blog ni kan.. Kita bole flashback balik corak pemikiran dan kesah kehidupan semalam dan belajar menghargai hari ini...

Tujuan saya baca blog lama tu sebabnya saya nak update..
Kesnya semalam saya saja-saja nak timbang, pastu terperanjat kau...
74kg!!
Mana datang berat sampai macma tu sekali?
Sebelom kawen berat saya 61kg; lepas beberapa minggu kawen naik ke 67kg..
Lepas 10 bulan kawen naek ke 74kg??
Apa cita???

Hadoi...
Sangat bahagia la kot...
Selain faktor genetik yang memang jenis bulat-bulat; saya memang kuat makan dan tak banyak bergerak...
Semalam saya nekad nak diet walaupun tau itu sangat susah nak buat...
Oleh itu saya nak tulis dalam blog secara harian bagi monitor program diet saya tu...
Itulah sebabnya saya buka blog lama; dengan tujuan nak start update program diet saya start tahun 2014..

Pastu lepas baca punya baca, saya amik keputusan nak kekalkan je blog lama tu macam tu..
Program diet tu separate je la...
Nk buka blog baru atau nak buka page kat fb je?
Erm.. tengah pikir tengah pikir?

Kenapa beria-ria sangat nak tulis  kat blog bagai..?
Ingat je dalam kepala atau tulis kat buku kan senang...
Hal ni pun nak 1 dunia tau...

Bukan camtu...
Buku saya akan hilang...
Ingat dalam kepala otak akan lupa...
Tapi kalo tulis daily kat blog bole semak2 balik dan mau tak mau kene komited nak bg blog tu cantek je flow dia..
Lagipun takde sape pun nak baca blog personal yang ntah hape2 kan..
Kuang kuang kuang...

K la..
Ntah hape hape je merepek...

Owh, sebelom out...
Nak tanya apa azam korang tahun ni?
Azam saya tahun ni nak turun 10kg...
Kalo azam nak kurus macam tak berapa nak jadi je (sejak 10 tahun lepas azam nak kurus.. Tak kurus pun)
JAdi selama setahun ni nak turun 10kg je la...
Tahun depan 10kilo lagi..

Okay tak camtu...?

Mesti la ok.. Hahahha...

Okay la...
Panjang pulak bebel kali ni...
Korang rehat cukup2 ya..
Esok nak keje kuat...

Bye bye...

Wassalam....


2 comments:

  1. selamat tahun baru..moga azam nak turun berat tu tercapai..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Tahun BAru... Mekasih2.. Amin.. :>

      Delete