Search This Blog

23/03/2015

Nak join Program Affiliates?

Salam..

Nak join program affiliate asma-felt-box?

Sebelom tu, apa itu affiliates?

Secara bahasa pasarnya, affiliate ialah mempromosikan sesuatu produk melalui link milik kita, dan apabila orang beli produk tu melalui link tersebut, maka secara automatik kita dapat komisen.

Dalam proses ni kita:
  • TAK PERLU explain apa-apa pada orang tu
  • TAK PERLU pujuk orang beli barang
  • TAK PERLU layan orang nak order barang
  • TAK PERLU minta bayaran dari pembeli
  • TAK PERLU bank - in apa-apa kepada sesiapa
  • TAK PERLU packing barang dan pos
  • TAK PERLU capai apa-apa target

Apa yang perlu dibuat oleh seorang affilates ialah:
  1. Daftar Affilates
  2. Buat link khas
  3. Letak link tersebut di tempat-tempat yang orang akan klik
  4. Sampai masa dapat komisen

Berapa kena bayar?
  • Tak perlu bayar apa-apa hingga ke akhir hayat

Berapa komisen?
  • Komisennya 5% dari jumlah pembelian orang yang klik link tu. Komisen akan dibayar apabila genap RM30 terus ke akaun bank anda

Boleh check berapa komisen terkumpul?
  • Boleh

Macam mana nak daftar?
  • Okay, mula-mula klik SINI

klik bulatan merah seperti gambar di atas


Isi maklumat diri


Ni yang paling penting. Pastikan anda pilih "Bank Transfer". JAngan pilih cheque dan Paypal ya.
Bank Transfer lebih mudah prosesnya.

Tuliskan nama bank pilihan anda. Maybank, CIMB, Bank Islam, BSN, Hong Leong Bank, Public Bank, RHB atau apa saja bank yang wujud di Malaysia

Tulis nama pemilik akaun dan nombor akaun.
Pastikan nombor ni betul.

Tuliskan password pilihan anda dan klik continue

Sila check email dan klik link dalam email tersebut

Secara manual anda akan dibawa ke page seperti di atas
Sila login


Ini ialah akaun affiliate anda.
Sila godek-godek dengan gembira.

Okay, sekarang jom kita buat link affiliate
Klik bulatan merah seperti gambar di atas..


Itu adalah id affiliate anda.
Taip nama produk yang inginkan link kan di ruangan "Tracking link generator"

Nama produk boleh dipilih disini--> http://asma-felt-box.com
Sekiranya anda tak pasti produk mana yang perlu dipilih, berikut adalah senarai produk yang paling hot:


Secara automatik link tersebut akan terbentuk.
Sila copy link ini dan letakkan di tempat yang bersesuaian.

Berikut adalah beberapa idea yang boleh anda gunakan untuk mempromosikan link anda ini:
  • Buat banner di blog (sekiranya anda mempunyai blog) dan jangan lupa masukkan sekali link yang berkenaan Boleh gunakan gambar di bawah atau create sendiri banner yang sesuai

  • Gunakan link dalam blog entry pada mana-mana topik yang bersesuaian
  • Share link tersebut di facebook, group, social network yang lain. Anda juga boleh berikan link kepada rakan online anda di comment di wall, page atau group yang kebetulan bertanyakan tentang produk tersebut
  • Sekiranya anda aktif di forum, masukkan link tersebut dalam signature anda
Sila elakkan diri dari spamming, kerana ramai orang akan hide anda tanpa anda sedari. 

Jom daftar jom..







No comments:

Post a Comment