DIY : Kad Kahwin Handmade Revealed!

Salam....

Selamat pagi Ahad...
Kad kahwin baru siap 270pcs.. 320pcs more to go...

Nak tengok tak rupa kad kahwin handmade saya...?
Kad kawen ni saya buat sendiri tau... Create dalam MSWords dan print out biasa...
Senang je, cuma leceh sket nak potong2...

Jom tengok, jom... ^_^
(AMARAN: Kualiti gambar sangat tak sedap mata memandang...)

Ni la kad kahwin handmade saya.. 
Ala-ala tiket la ni.. (tiket ape pun tak tau la.. Hohohoho...)
Very simple.. I LIKE... ^_^

Ni pulak peta harta karun tersebut..
Haaa.. peta ni saya buat sendiri tau... 
Actually, adik saya dah buatkan peta, cuma jalan tu dah terbuat kaler kuning. Bila print atas kertas coklat ni tak berapa nampak pulak kaler2 tu... Disebabkan adik saya sangat busy skrg (dgn keje reka character game utk client luar negara) saya pun amik inisiatif lukis sendiri peta harta karun ni...

Untuk korang yang dah biasa, maybe ni small matter je kan... Tapi bg saya tak... 
Saya tak pandai lukis2 dlm lappy. Ni pun guna MSWords jgk ni...
Tapi hasilnya... Buat saya senyum dalam tido... ^___^

Ni antara kad kahwin handmade yang dah siap...
Yg coklat tu ialah sampul dia.. 
Very simple kan... I VERY LIKE IT! ^_^

Lepas buka sampul tu, nampak la satu doa untuk pengantin...

Lepas buka satu lagi, baru la nampak kadnya...

Lepas alih kad, baru nmpak peta...

Suka! Suka!

Erm, nak tau tak.. Sebelom ni saya ada email kat beberapa kedai kad kawen online tanya pasal design kad kawen yg macam ni.. Saya nak sampul brown paper yg printed black sahaja, kad cream yang ala2 lusuh dan design macam yang printed macam tiket wayang GSC. 
Rata semua kata takde dan ada jugak yang tak reply langsung...
Susah ke nak buat macam ni...?
Last2 buat sendiri je la...
Cuma tak jumpa font yang ala2 typewriter atau font tiket GSC  jadi guna apa yang ada je la...
Ok la kan macam ni...
Saya sangat puas hati walaupun mesti ada yang komen nampak kusam atau buruk; but I dun care..
As long as I'm hepi dah cukup...
Huhuhu...

Okay, ada 320pcs more to go...
Stop dulu dan focus pada doorgift..
Banyak lagi ni... Malas nak kira nanti takot pulak..
huhuhu...

Wassalam...


42 comments:

  1. wahh, love ur wedding card. nk mintak izin ambik idea design tu bole x?hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bole je... Jangan lupa kreditkan ke blog ni tau.. ^_^

      Delete
    2. huhu. in Sha Allah. tQ asma, tersyok pulak tgk kad u ni. tp dlm proses men'survey' lagi ni.huhu.

      Delete
  2. waa..kawen ni semua buat sendiri ke?huhu..kredit to u sis..chaiyok2!!hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. A'ah.. Wat sendiri...
      Cantek ke.. Hohoho.. Mekasih2..:P

      Delete
  3. buat sendiri ke semua sis?chaiyok2!!cantikla kad..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhu.. TQ2... Wat sendiri je.. Nak bajet la katakan..
      Kui kui kui...

      Delete
  4. sangat2 kagum dgn usaha asma..semoga dpermudahkan semuanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mekasih.. Harap2 mcm tu la..Amin... :>

      Delete
    2. nak tanya, apa nama kertas kaler coklat tu ek?

      Delete
  5. wahh lawa..cantek.. kak, nak no phone boleh? nak minx ajar wat mcm ne kad law handmade

    ReplyDelete
  6. wahh..lawa...boleh mintak no hp, nak mintak ajar macam mana nak wat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya ada buat tutorial dia...
      Bole follow.. :>

      Delete
  7. sgt comel!!! mahal x kos dia?? sy nk try wat la....kertas coklat tu dpt mne ye?

    ReplyDelete
  8. hhmmm....sgt comel..nk follow leh?? huhu....mahal x kos tu? mne nk cr paper coklat tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bole.. Silakan...
      Kos murah la dr beli kat kedai...
      Tp byk abes masa...

      Delete
  9. sgt comel!!! mahal x kos dia?? sy nk try wat la....kertas coklat tu dpt mne ye?

    ReplyDelete
  10. mana ye beli kraft paper saiz A4 tu?huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. uwaa msih m'cri2 jugak..syg2..kalu jumpa do let me noe eh =(

      Delete
    2. Sy beli kat kedai alat tulis.. St beli semua n dorg x restock dh smpai skrg...

      Delete
  11. wahhh comel :) !! hihi .. kad yg putih tuh mmg cmtu ker bentuk nyer

    ReplyDelete
  12. cantik & sgt membantu..bleh pnjam idea ni..:)

    ReplyDelete
  13. sama!seriously this is what i do right now.tp nk cri sampul mcm ni ssh. u bust smpul tu guna kertas spa?share plssss

    ReplyDelete
    Replies
    1. sampul tu saya guna kertas kraft.. Ssh nk jumpe.. Sy beli smeua kat kedai alat tulis pastu smpai skrg masih x restock.. hUhuhu..

      Delete
  14. cantiknya..! boleh minta design tak? hehehhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq.. :>
      Design sy guna words je..
      Bole tgk kat sini ya..

      http://asma-felt-box.blogspot.com/2013/02/tutorial-diy-handmade-wedding-card.html

      Delete
  15. cantiknyaa la ! boleh minta design tak?

    ReplyDelete
  16. salam boleh link kan tak tutorial. awak punya kad kahwin sangat cantik!! kosnyer dalam berapa ye? 200-300 ada? ke lebih?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam..
      Bole, ni linknya ya...

      http://asma-felt-box.blogspot.com/2013/02/tutorial-diy-handmade-wedding-card.html

      Kosnya sy dh tuliskan sekali.. :)

      Delete
  17. waa..cntik la..leh x email software ye..kertas jenis ape ye..email kt sy bfarah@bradken.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Software..?
      Huhu. Sy guna words je..
      Tutorialnya bole tgk kat sini ya...

      http://asma-felt-box.blogspot.com/2013/02/tutorial-diy-handmade-wedding-card.html

      Delete
  18. hai awak..sye nak jadikan kad kawen awak as contoh untk create kad kawen sye..sye nak mintak izin utk tengok2 n ambik2 sikit cara buat dye..boleh??
    thanks a lot

    ReplyDelete
  19. Salam, saya nk tanya, kad kahwin tu tak terkeluar dr sampulnya ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah tak terkeluar.. Dia duk diam2 dlm tu.. :>

      Delete
  20. Well done! Mesti puas hati hasil keras tangan, eh, kerja tangan sendiri...

    ReplyDelete
  21. salam...nk mntk izin jadikan kad awk as reference tuk kad kawen sy leh x???tertarik sgt2 ngn kad awk ni

    ReplyDelete
  22. salam...sy nk mntk iziz=n tuk jdkn kad awk ni as reference tuk kad kawen sy boleh x??tertarik la ngn kad awk ni..cntikkk..unikkk

    ReplyDelete