Sila klik SINI untuk DISKAUN 3% dan POS PERCUMA

27 August 2014

Round Buttons 4 holes

Salam...

Kalo semalam butang bulat 2 lubang, harini nak tunjuk pulak butang bulat jugak tapi yang 4 lubang punya..

Round Buttons 4 holes ni ada 3 saiz je.. Iaitu:

Round buttons 9mm

Round buttons 4 holes 11mm

Round buttons 15mm

Round Buttons 4 holes ni saya gunakan sebagai punat kat bunga felt, lubang pada huruf felt dan fastener pada purse, phone pouch, tab case dan sebagainya ikot saiz yang bersesuaian.
Kadang2 guna sebagai hiasan pada bantal felt..

Orait, tu je nak update..
Jumpa lagi esok dengan item lain pulak..

Wassalam..

26 August 2014

Round buttons 2 holes

Salam...

Harini nak tunjuk kat korang Butang Bulat 2 Lubang yang ada kat asmafltbox
Round buttons 2 holes ni ada 4 saiz..

Tiny Buttons 6mm
Saiznya kecik sangat iaitu 6mm
Saya biasa guna sebagai hiasan kat topping kek, atau cupcake
Ataupun lubang huruf felt utk huruf yg kecik...

Small round buttons 9mm
Yg ni butang bulat kecik 2 lubang 
Saiznya 9mm
Butang ni saya biasa guna sebagai punat kat tengah felt flower, lubang kat huruf felt dan juga saya susun butang ni supaya ia membentuk perkataan atau corak kat bantal, purse dan pouch

Black small buttons 9mm
Jenis yang sama macam kat atas tu cuma kalernya hitam.
Butang ni pada asalnya saya gunakan sebagai mata kat mana2 handmade yang memerlukan mata..
Contohnya felt orang, onigiri, domo kun, star, cupcake atau apa2 je yang ada mata...
Selepas saya berjumpa dengan brads, penggunaan butang hitam ni dah berkurang, tapi masih menggunakannya jika saiznya bersesuaian...

Round Button 15mm
Selain sebagai lubang pada huruf felt yang besar sepert pada bantal misalnya, saya juga gunakan dia sebagai fastener kat phone pouch, tablet casing, purse; dan hiasan pada bunga2 felt yang besar. 
Saya juga gunakan butang ni kat Yummy Button Brooch

Round Buttons 23mm
Butang Bapak Besar bersaiz 23mm
Sebenarnya dia takde la besar sangat, cuma time 1st time beli, saya terkejut sbb dia ni besar sangat tak seperti yang saya imagine..
Selepas saya tengok butang2 lain yang lagi besar, baru sedar takde la besar mana pun butang ni..
Hahaha..
Butang ni saya guna kat Yummy Button Brooch dan fastener kat casing yang besar2.
Pastu cam biasa la, buat hiasan kat bantal...

Itu la 4 saiz butang bulat 2 lubang yang ada kat asmafeltbox..
Pilih la mana2 yang menjadi pujaan hatimu...

Nak order, bole isi borang kat sebelah atau order direct kat asma-felt-box.com ataupun whatsapp 0139325870.

Saya pos barang setiap hari tau..
Kalo bayar sebelom pukul 12tghari akan dipos pada hari yang sama..
Kecuali barang handmade, amik masa la nak siapkan...

Orait, jumpa lagi esok..

Wassalam...



25 August 2014

Starter Pack Felt Kit

Salam...

Kepada korang yang baru nak mencuba felt craft dan tak pasti bahan craft apa yang perlu dibeli, korang boleh dapatkat starter pack felt craft ni dari asma-felt-box.

Kami menyediakan 2 jenis starter pack yang sesuai dengan keperluan korang... 
Dan yang bestnya, kini korang boleh pilih nak polyester felt atau acrylic felt
Best kan! :D

Starter Pack Excited
Gambar kat atas ni ialah Starter Pack versi Excited
Ia mengandungi:

10pcs felt saiz 23x25cm (warna seperti dalam gambar, boleh pilih nak felt lembut atau felt keras)
HP straps 10pcs
Brooch 5pcs
Eyes 8mm 5pcs
Ribbons 3pcs (50cm setiap pc, assorted design)
Set benang dan jarum
Fiber fill
Template book
Free module jahitan felt craft (akan dihantar menerusi email)


Dan bagi korang yang nak versi yang lebih kecik, korang bole try dulu bajet pack ni..

Starter Pack versi Bajet
Starter Pack versi Bajet ni mengandungi
4pcs felt (boleh pilih warna felt dan boleh pilih nak felt lembut ke, felt keras)
Keychain 5pcs
5pcs HP straps
6pcs butang (mixed)
Eyes 8mm 2pcs
Eyes 10mm 2pcs
Brads 2pcs
Ribbon 50cm

Camana nak order?
Ada banyak cara... 

Yang paling mudah ialah direct order kat http://asma-felt-box.com dimana korang boleh dapatkan diskaun 3% dengan memasukkan kod DISKAUN kat ruangan coupon time checkout nanti; dan juga free shipping bagi pembelian Rm100 dan ke atas.. Rujuk SINI

Atau whatsapp saya kat no 0139325870

Atau email asema84@gmail.com

Atau isi borang kat sebelah kanan ni

Atau pm saya dia facebook : search asmafeltbox

Diskaun dan free shipping hanya untuk pembelian kat asma-felt-box.com sahaja
Pembelian melalui borang, email, whatsapp, dan facebook tidak diberi diskaun 3% dan free shipping. Harap maklum..

Selamat berkraf!

Wassalam...

22 August 2014

Handmade Order : Cupcake Felt and Simple Bow Ribbon

Salam..

Selamat Hari Jumaat.. ^_^
Sejak balik raya ni penyakit MALAS telah melanda diriku...
Nak buat apa2 pun malas...

Sebut je apa2, semua tu malas nak buat..
Saya cuma nak tengok tv je memanjang..
Gila.. KAdang2 rasa nak jerit je.. "Awat malas sampai macam ni?!"

Saya dah ada senarai nak buat apa dari pagi sampai petang, tapi taknak ikot pun..
Buka laptop pun tak, sebab malas...
Buka tab je, tu pun kejap2.. Sekadar nak reply pertanyaan dari kastemer dan terima order..
PAstu tutup dan lepak2 macam orang kaya.. (amin..)

Pagi ni kugagahi jua buka laptop ni..
Check email dan delete email2 yang mengarut cakap nak bagi saya 100,000usd. Ye la tu..
Ada lagi email minta saya contact dia sebab nak bantuan.. Ye la tu..
Nak bantuan panggil la 911; awat aku pulak..
Kalo dekat takpe gak.. Ni ntah dari negara mana ntah...

Pastu godek2 blog yang saya follow..
Mana ntah semua blogger ni? Hilang ke?
Dah tak banyak blogger yang update blog..  Boring pulak rase..

Pastu buka new blog post ni dan godek2 gambar2 dalam kamera ni..
Banyak gambar yang belom diblog; tapi tu la.. malas.
Tapi kali ni rajin dah muncul sket... Yay!

Ni order yang saya dapat dalam bulan puasa haritu...

cupcake felt
Felt cupcake 2 biji

ribbon bow
Simple bow dari ribbon...

Okay tak?
Ni 1st time saya buat bow..
Saya tak minat buat ribbon dan bunga..
Tapi rasa enjoy pulak buat ribbon ni..

MAybe boleh tambah produk handmade..
Ribbon brooch, ribbon hair clips, ribbon semata-mata...
Kena tambah koleksi ribbon la nampaknya...
Hehehe...

Okay, nak stop dah ni tau..
Pasni nak buat apa ya..
Baik terus buat sementara mood rajin baru muncul ni...

Pasni nak update website la..
Ada beberapa item dha out of stock tapi saya belom update..
Camne tu...
Encik Wolverine dah sound byk kali suruh update, tapi saya wat bodo je...

Teruk kan..
Jangan tiru macam saya tau..
Jadi la isteri yang solehah dan taat pada suami..

Wassalam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...