asma-felt-box.com

asma-felt-box.com
Free post utk pembelian RM100 ke atas (valid di website sahaja)

4/3/15

April GiveAway!

Salam..

Giveaway! Giveaway! Giveaway!

1 meter poly felt akan di-giveaway kepada 3 orang yang betuah.
Sorang yang LIKE
sorang yang SHARE
sorang yang KOMEN. Komen la apa-apa pun asalkan positif.

Giveaway akan berakhir pada 15 April dan pemenang akan diumumkan pada 16 April.
Jom jom.. Mana tau korang bertuah.. ^^



3/30/15

Stop?

Salam..

Baru-baru ni saya ada tulis kat fb yang saya rasa macam nak stop je berniaga sebab dan overwhelm dengan keje yang berlambak.. Ye la.. Keje sorang-sorang, semua benda kita buat..

PAstu ada pulak orang hepi kerana saya nak stop berniaga..

Aik?

Saya cakap "RASA MACAM NAK STOP BERNIAGA" bukan planning nak stop la.. Aiyoooo..
Yang dia tak faham tu satu benda pelik..
Yang dia hepi tu satu benda lagi pelik..
Hepi pulak dah..?

Apapun tak mungkin saya stop kerana berniaga ni macam dah sebati, cuma disebabkan banyak rutin yang kene buat, dan banyak planning yang terbengkalai, ye la.. buat keje sorang kan.. Mana sempat buat semuanya... Lama2 saya rasa nak muntah dah..

PAstu saya terbaca dalam buku yg perasaan overwhelm ni ialah akibat terlalu lama berada dalam fasa self employed.. Bermaksud saya la boss, saya la kuli.. Semua saya buat sorang.. LAma-lama tak produktif jadinya..

Fasa self employed ni maximum 4 tahun je, pastu kene start hire staff dan bina sistem. Erm.. saya dah 5 tahun, patot pun.. Muahahahahahaaaa..

Sekarang kami dalam proses cari ofis, tapi sewanya mahal2 belaka..
Kalo yang murah tu, keadaan ofisnya sangat menyedihkan..
MAsih ushar2 lagi..

Sementara nak dapat ofis tu, nak cari sorang pembantu yang akan amik alih sebahagian besar keje rutin saya. Saya ada iklankan kat FB. Kalo korang ada kriteria tu, bole la email saya ya.. Sebelom tu nak bagitau, saya sensitif dan perfectionist. Jadi pembantu ni mesti lebih pandai dari saya. Kalo yang jenis suka spoon-feeding tu tak digalakkan memohon ya.. Untuk makluman juga, saya ni garang sangat. Serta short-tempered. Saya bukan penyabar. Better korang fikir dalam2 sebelom email ya..

In shaa Allah selepas ada ofis nanti saya nak serahkan tugas jualan craft supply tu sepenuhnya kepada staff. JAdi dapat la saya fokus semula pada handmade.. Kadang2 terkilan juga terpaksa tolak order gara2 rasa tak sempat nak kejar. Lepas ni bole la buat dengan senang hati, in shaa Allah...

Ye la kita merancang dengan cukup sempurna, tapi kalo Allah tak izinkan, memang takkan jadi..

Macam kedai kat Kuantan tu la..
Sedih sangat.. Tapi ada la tu hikmah di sebaliknya..

Erm..nak tambah barang apa lagi ek kat asmafeltbox?


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...