Sila klik SINI untuk DISKAUN 3% dan POS PERCUMA

16 April 2014

My Birthday!!

Salam...

Dengan gediknya saya nak bagitau bahawa hari ini ialah Birthday saya...
Muahahahhaaa..

Dan saya nak kek ni:

Kek coklat yang gelap, lembab, bantat-bantat sket, pastu ada coklat melekit sebagai topping dia..
Tak perlu hias cantek2 sbb kek coklat ni lagi hodoh, lagi berselera nak makan..
Tapi saya nak kek yang saiz besar dalam sekilo gitu..
Bole makan seminggu.. 
(macam la ada orang nak bagi..)
Hohoho..


Apa yang buat saya rasa hepi pada tiap kali birthday saya tiba ialah; saya berkongsi tarikh lahir dengan 
CHARLIE CHAPLIN!

Charlie Chaplin B: 16 April 1889

Dulu saya anggap dia ni macam badut je..
Tapi sejak ayah tanya, siapa lagi pelakon silent film yang awak kenal selain Charlie Chaplin?
Kalo seluruh dunia kenal Charlie Chaplin, maksudnya dia orang biasa2 je ke..
A'ah kan...Terdiam kejap aku.. 
Haha..

Ni rupa sebenar dia...
Ensem kan.. Cam tak kelakar je rupa dia...

Sir Charles Spencer "Charlie" Chaplin

Ni ialah satu babak nyanyian yang akan saya ingat sampai bila-bila..
Dari filem Modern Times 
Liriknya?
Dia pakai sebut je, takde sebarang makna pun..
Huhu...
Tapi, perempuan tu cantik kan.. :>


Ni pulak movie tentang Charlie Chaplin mengisahkan tentang biografi kehidupan dia..
Citer ni best dan lakonan sangat mantap!


Ya, pelakonnya Robert Downey Jr sebagai Charlie Chaplin
Pelakon Iron Man yang ensem tu..
Hehe...

Sila tengok trailer movie ni..
Citer ni saya pernah tengok sekali je kat TV.. 
Masa tu zaman sekolah lagi dan tak kenal pun Robert Downey Jr ni..
Dan bila dia muncul dalam video clip Elton John (I want Love), reaksi saya macam, "Eh, dia ni bukan yang jadi Charlie Chaplin tu ke?"

Video clip Elton John tu pun best..
Video tu start dia berdiri kat tengah rumah (atau istana?) pastu dia jalan2 sambil menyanyi (dalam kesedihan).
Last lagu tu dia kembali berdiri kat tempat dia mula-mula start lagu tadi..
Dan video ni takde cut tau.. Sekali rolling filem je untuk 1 lagu terus....
Memang unik la... 
1st time tengok video clip macam ni...

Tak caya, tengok ni:

Unik kan?

Excited punya pasal saya pun tunjuk kat ayah and ayah cakap, "Boyfriend Elton John." sambil gelak..
Saya tak gelak pun..
Sebab saya tak faham langsung apakah mesej yang ayah cuba sampaikan dan ayah tak elaborate more..
Beberapa bulan kemudian baru la saya faham gurauan ayah tu...
Zaman tu kan mana pakai internet lagi..
Lambat sket dapat maklumat..

Aik, camana saya bole merepek sampai ke sini..?
Adoi, ni la kalo dah start membebel...

Arini apa agaknya saya nak buat..?
Saya akan duduk menjahit dan petang nanti pos barang..
Haha...
Tu je la rutin setiap hari...
Barang untuk event masih lagi sikit...
Ada 9 hari je lagi...
Tak tau la mampu ke tak nak buat banyak2 ni...
Harap2 sempat la.. 
InshaaAllah...

Wassalam...

P/S: Malam tadi saya dapat tau Azamuddin Akil a.k.a Alex pun birthday 16 April..Yay!!

15 April 2014

EYELET TOOL RESTOCKED!!!

Salam...

Eyelet tool dah restock!
Sape nk order, isi je borang kat sebelah ni ya...

EYELET TOOL
RM10.00/pack

Cara nak guna alat ni bole rujuk kat link bawah ni:
http://asma-felt-box.blogspot.com/2013/11/tutorial-diy-cara-pasang-eyelet.html

Ataupun boleh terus order kat http://asma-felt-box.com

Saya nak siapkan barang2 handmade utk karnival tu nanti..
Saket perot la..
Risau sangat....

Chaiyuk2!

Wassalam...


09 April 2014

Karnival Kraf

Salam..

Huhu..
Takotnya saya.. Tinggal 19 hari sahaja lagi Carnival ni berlangsung...
Saya amik satu booth..
Dapat booth no 2.. depan pentas je...


Carnival ni akan diadakan pada 26 April ni kat Dewan Besar SMK Meru, Klang.
Start pukul 10 pagi sampai 5 petang..
Banyak lagi barang tak buat...
Baru buat sket je.
Hohohoho..

Dah lama tak buka booth (3 tahun..?)
Rasa cam sejuk plk tangan ni..
Hahahaha...

Sape2 yang duk area tu, jom la kita memeriahkan karnival ni...
Ada banyak  booth craft yang join.. 
Macam2 jenis..
Saya pun ingat nak merayap haritu nanti..
Hihihi...

Kat mana sekolah tu jangan tanya saya ek..
Korang tanya Google Map
Saya ni buta jalan...

K la.. Nak sambung jahit...
Jom jom jahit!!

Wassalam... 





07 April 2014

Tutorial: Ladybug Felt Keychain (video)

Salam...

Seperti yang dijanjikan kepada Kinah dalam 2 tahun yang lepas, akhirnya saya buat tutorial caman nak jahit keychain ladybug...
Maaf la sebab lambat sangat...
Puncanya ialah tak teringat, dan bila teringat time tu tak free...


Dalam video ni saya tunjukkan tutorial nak buat keychain ladybug dari mula sampai siap..
Kali ni saya ada cakap-cakap sikit..
Macam pelik sangat bercakap sorang2..
Kalo korang rasa awkward je, percaya la saya pun rasa macam tu..
Hohohoho...

Hope you enjoy the video..

Wassalam...



06 April 2014

Swap Surprise!

Salam...

Korang tau kan saya tengah aktif berswap? (my swap entry)
Biasanya saya join postcard swap..
Sebabnya kos pos poskad ni jauh lebih murah berbanding kos paket kecil.
Nak-nak pos ke luar negara, telan air liur jugak kosnya.

Kos pos poskad ke seluruh dunia cuma 50sen je..
Best kan.. Hohoho...

Baru-baru ni saya join jugak swap barang..
Pos 3 barang kat member swap. Barang apa2 pun bole..
Saya pun bagi sticker, ribbon, kad dan extra handmade mini purse..
TAk amik gambar sebab dah pos bulan lepas...

Minggu lepas saya dapat barang swap dari swap partner saya dari Australia...
Terperanjat saya!
Cer tengok apa saya dapat!

Ini yang dia bagi kat saya...
Whoaa!!

Katanya 3 barang tu ialah purse pink, sticker dan bookmark..
Yang lain2 tu extra je...

Banyaknya extra..
tetibe rasa malu pulak sebab saya cuma pos 4 barang je..
Ingatkan dah extra dah 1 barang...
Walaupun paket saya dapat kat orang lain, tapi masih terasa...

Maybe lepas ni saya kena lebih bermurah hati instead of terikat kepada syarat swap tu..
Kena bagi lebih sikit kan..

Kat bawah ni ialah antara koleksi poskad yang saya dapat..



Dapat jugak sorang dari Malaysia...
Jeles tengok setem dia tu..
Saya dapat setem bunga je la setakat ni.. :/

Kalo korang nak swap bole join community ni : http://swap-bot.com

K la.. Tu je..
bye2..

Wassalam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...