Penaja

Penaja
Nak beriklan atau review bisnes kat asma-felt-box? email asema84@gmail.com

12/17/14

New Home

Salam..

Setelah sekian lamanya akhirnya saya settled down..
Sekarang saya menaip kat rumah baru.. Yippi!

Kami bertolak bersama2 dengan mover truck pada hari Khamis lepas..
Penat wooo...
Mula-mula packing, pastu angkat barang ke dalam truck, pastu drive 6 jam ke rumah baru, sampai2 terus angkat barang ke dalam rumah dan unpacked semula..
Tobat takmo dah pindah rumah..
Penat woooo...

Seperti yang dijangka, barang2 saya la yang paling banyak..
Naseb baek2 kawan2 sekerja Cik Abang datang menyelamatkan bumi..
Kalau tak, mampos la kami berdua dan angkut semua tu..

Kami menyewa kat rumah flat je..
Time cari rumah tu, kami cari yang dekat dengan tempat keje Cik Abang dan dekat dengan Poslaju..
Bandar ni semuanya dekat2 jadi best sangat...
Pasaraya dekat, bank dekat, kedai makan dekat..
Cuma jalannya one way jadi jauh la jugak nak U turn, padahal kalo menyeberang, 10 langkah je dah sampai.. Bazir minyak dan masa sikit la kat situ..

Meh saya belanja korang gambar nak?

Ni permandangan dari balkoni rumah saya..
Cantik kan..
Kami duk tingkat tinggi jugak la..
Mujur ada terminator predator escalator elevator kat flat ni..
Saya tak faham la kenapa orang US susah-susah sebut elevator, sedangkan British sebut lift je, kan senang..

Ni pulak time sunset haritu..
Cantik kan..
Kalo tengok secara live lagi cantik..
Nampak bulatan matahari tu dan dapat menyaksikannya dari bulat sekejap je dia dah tenggelam..

Kalo kat Kuantan tak jumpa sunset macam gini..
Biasa saya tengok sunrise kat pantai..
Especially time kat KUSTEM dulu..
Keluar ke pantai awal pagi pastu duk congok kat situ semata-mata nak tengok matahari terbit..
Hepi sangat... ^_^

La ni hari2 bole tengok matahari tenggelam..
Hepi sangat.. ^_^

Bilik kraf ni belom siap kemas sepenuhnya sebab masih ada lagi barang2 dalam kotak.
Barang-barang yang nak guna je saya keluarkan..
Nanti ingat nak beli rak atau drawer untuk simpan stok, bagi kemas sikit.

Tengah kemas-kemas tetiba terpandang papan putih ada tulisan misteri..


Cik Abang hadiahkan pantun..
Mekasih abang...
Dengan sokongan beliau la asma-felt-box ni jadi lebih tersusun, lancar dan lebih maju..
Yang tulisam hijau tu saya tulis..
Menyibuk je nak tulis jugak..
hahaha..

Tengah punggah-punggah barang, saya terjumpa ni..
Dua helai kain batik dan keychain dari salah sorang regular customer asmafeltbox.
Haritu dia pegi Langkawi dan offer kalo saya nak kirim apa-apa.
Saya pun ngada2 minta kirim kain batik 2 helai..
Kastemer saya ni saya tak pernah jumpa pun, tapi selalu borak-borak kat whatsapp.
Tengkiu ya Kinah..
Love u.. <3

Pastu terserempak pulak dengan 3 objek yang mak saya hulurkan kat saya time balik kampung haritu..
Belom buka lagi ni...
Apa ek kat dalam dia?
Tungguuuu..

p/s: Sori kalo korang boring dengan entry saya sejak akhir-akhir ni semuanya macam personal entry.. 
Rasa macam nak merepek-repek je.. Maybe dah lama cuti berkraf, mood belom mai..
Nanti ya saya warming up balik pasal craft..

Wassalam...







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Borang Pesanan

Hai. 

Pembelian melalui borang tiada diskaun dan pos percuma ya.. :)

Diskaun 3% dan pos percuma hanya valid untuk pembelian di website asma-felt-box.com 

Saya nak
Name:
Email Address (sila pastikan email ni betul)
Alamat
Poskod
No. Tepon
Pesanan dan kuantiti

Saya faham bahawa:

Borang ni akan dibalas dalam tempoh 36 jam sbb kadang2 Asma pulun menjahit atau menikmati idopnya di alam nyata

BArang dipos setiap hari kecuali Sabtu, Ahad dan cuti umum

Bayaran yang dibuat harini, barangnya akan dipos esok (kecuali barangan handmade)

Atau bole terus email saya kat asema84@gmail.com

Atau whatsapp ke no : 013-9325870 

sms tidak diterima. Maaf..

Mekasih tau.. ^_^


Form provided by Freedback.

Followers