16/06/2011

Encik Posmen Kacak vs Power Rangers (versi Heart Button)

Salam....

Di pagi yg hening, sedang saya menikmati roti bakar sambil main tenet...
Pon..Pon....
Saya terkejut lalu menjengah ke luar jendela..

Jejaka kacak beruniform dan bermotor merah sampai di tangga rumah...
Dengan penuh sopan santun (<--tipu sgt) saya membuka pintu dan menghampiri jejaka itu....

Encik Posmen Kacak   : Benda apa yang sampai banyak2 ni... Dari China pulak tuu...
Saya yg Comel             : Butang....
Encik Posmen Kacak   : Butang! Butang pun beli sampai ke China....
Saya yg Comel             : .......... (bingung jap dgn reaksi Si Kacak itu..)
Encik Posmen Kacak   : Awak tukang jahit ke....
Saya yg COmel            : Tak la... SAya buat kraftangan....
Encik Posmen Kacak   : ..... (Mengerutkan dahinya... Kekacakannya terserlah...)
Saya yg Comel             : Ni butang bentuk macam-macam. Takde jual kat Kuantan... (ayat berterabur kerana terkesima dengan kekacakan posmen itu; sambil2 control cun yg ternyata gagal..)
Encik Posmen              : Oh.. Ni memang dah tunggu la butang ni yer...
Saya yg Comel             : Ya.... (tersipu.. padahal takde apa yg nak disipukan..)

Selesai menyain autograf (autograf la sangat) Encik Posmen kacak pun berlalu tanpa menoleh ke belakang lg....

Dengan cool saya membuka bungkusan itu lalu bersepah2 hati comel2 dan berwarna warni berebut2 mau keluar dari bungkusan itu....

Inilah hati yg saya maksudkan itu...
Mereka sungguh tak sabar (macam saya..)

 Semuanya ada 5 Power Rangers yg Comel...

1 paket = 10 biji = 2 set pasukan Power Rangers = RM1.50

Dan 3 biji darinya merayu2 utk bergolek di atas tangan saya....

Ranger Merah      : Nak golek.. Nak golek... >_<
Green Ranger       : Wah, empuknya... Suka la.... :D
Pink Ranger         : A'ah kan.. Tak macam tikar bamboo tu.. Keras je, saket belakang....

Saya yg Comel     : Iyolah... Seme nak manja je, camne nak menyelamatkan bumi...

Ketiga2 Ranger    : ..... (terdiam.... Nampaknya mereka telah insaf)....

Wassalam....

5 comments:

  1. akak pun tersenyum sipu bace blog awk ni...hihihi...

    ReplyDelete
  2. hehe..comel2 laa butang2 nih..nnt nk order la dgn akak..
    p/s:sy ska bca blog akak..tiap2 hari dtg bca entry akk yg hepi mepi ni =)

    ReplyDelete
  3. Faz: HUhu.. Sy kuat merepek jer...

    Uni: Sy pun tersipu2 tgk baby akak yg comel tu.. Geram.. >_<

    MIsstrah: COmey kan... Akak pun syg je nak packing2 kan mereka.. HUhu... Hepi tgk kaler2 comey ni.. :P

    ReplyDelete
  4. hhehheh..
    tersenyum2 enny bc post asma..
    comelll... :)

    ReplyDelete

Adbox