Search This Blog

08/01/2012

2012 itu OREN

Salam...

Kali ni saya nak join contest...
Contest yg dianjurkan oleh CITERJO.BLOGSPOT.COM

Contest ni namanya: 2012 ITU OREN....






..............
..............
..............
..............
..............






Seriously, saya sangat blurr ngn tajuk ni...
Saya tak dapat figure out camne nak kaitkan SAYA dan 2012 dan OREN...
Ketiga2 subjek tersebut adalah sangat sangat sangat sangat TAK BERKAITAN antara satu sama lain...

Sy takde la suka makan oren...
Oren pun setiap tahun pun ada kat pasaraya...
2012 pun oren ada kat pasaraya...
Jadi ..... jadi nak wat entry pasal haper ni...

Hahahahahahahahaha!!!!
Tetiba rasa mnyesal plk mengaku kat Jo yg saya nak join....
Adakah saya perlu berputus asa....

Lalu saya pun tgk sekeliling blik ni utk cari objek kaler oren (kalo jumpa la.. Lagipun saya tak minat kaler oren) utk amik gambar. Sekadar wat syarat jer la....

And guess what I've found....




This is very weird...
Adakah satu kebetulan brg2 ni seme kaler oren...
Sedangkan aku tak penah suka oren...
AKu cuma suka biru...

1. Selipar tu aku beli akhir tahun lepas time beli kasut skolah adik2.. Belom pakai lagi sbb selipar biru aku ni masih molek walaupun dh haus.. Aku simpan selipar ni bawah meja kecik... Ingat nak pakai tahun ni....

2. Pencil case tu sebenarnya purse aku... Disebabkan perlu simpan resit dan notepad serta pen, jadi aku bawak pencil case je time nk beli brg dan kepitnya kat bawah ketiak,... Pencil case ni pun aku beli awal bulan Disember haritu dan start pakai time nk beli kasut skolah adik2...

3. Jam tu aku baru beli semalam.. Disebabkan aku susah nak bgn tdo dan alarm phone ni buat aku maken nak tdo, jadi aku beli jam loceng ni,.. Tak tau la nape aku pilih kaler oren, padahal aku kan suka kaler biru..

4. LIsterine tu pun aku tak paham naper aku beli yg kaler oren, padahal dan bertahun2 aku pakai kaler biru.. Owh, sbb dier murah sket kot.. Cer tgk harga dier tu...,, Hahahaha <--(makcik jimat)...

5. Socks - socks ni pun aku beli bulan Disember, tapi awal sket dr selipar tu.. AKu beli 3 pasang RM10.. Yg 2 lagi tu dh pakai smpai itam dah tapaknya, dan kebetulan malam ni aku pakai socks oren, dan baru perasan time nak capture gambar ni...

So kaitan antara AKU, 2012 dan OREN ialah.....

Aku mulakan tahun baru ku dengan purse bercorak oren...
Mulakan pagiku dgn mematikan alarm jam oren...
Memulakan ayatku dgn kesegaran nafas oren.....
Memulakan langkahku dgn selipar oren ...
Dan menyarungkan sarung kaki oren sebelom tdo utk menemui jam oren itu sekali lagi keesokan paginya....

Maka, 2012 itu OREN!!!

Yeah, berjaya!!!!! <--(suka sorang diri..)
Minta2 dapat RM50...
Amin....

Sape2 yg nak join tu, jgn pikir byk2 sgt la...
Tarikh tutupnya kul 12 malam ni....

Jom.. jom.. Cepat2...
Mana la tau korang lebey kreatif dari aku,....

Wassalam....




3 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Hohohooo... byknya barang kaler oren yg ko ada... aku ingat ada warna biru je :P

    thanks sebab join contest yg kali keberapa dah aku anjurkan nie... good luck Langit :D

    ReplyDelete
  3. wow..creative:).Miss jo pls bagi cik langit menang.pls2:)

    ReplyDelete