Search This Blog

30/05/2013

Butang Katup Bermagnet

Salam...

Aik, saya lagi...?
Hahaha..
Nak tulis abes2 kalo tak nanti tangguh2 terbengkalai...

Craft supply baru yang kedua ialah BUTANG KATUP BERMAGNET atau oh, my English!nya ialah MAGNETIC BUTTONS.
Huhuhu... Puas gak tanya Encik Google nama sebenar objek ni; tapi Encik Google pun macam tak berapa faham apa kehendak soalan saya...
Takpe, masalah dah selesai...

Jom tengok muka objek yang menakjubkan ini... *cing*


Haaaa...
Bestkan.... >_<
Saya beli magnetic button ni sebab saya nak guna untuk phone pouch dan purse...
Time awal2 berkraf dulu saya guna butang katup biasa yang ada 4 lubang untuk jahit... Tapi leceh sket sebab kene jahit banyak...
Pastu dapat komplen yang phone casing tu penutupnya dah rosak sebab jahitan tertanggal atau dah koyak...
Jadi saya tukar kpd velcro, tapi ada yg tak berapa suka guna velcro sbb bising je...
Lagipun ia mengingat kita kpd kasut sekolah rendah dulu...
Pastu sejak tahun lepas saya mula pakai getah halus dan fasten kat buttons bapak besar...
Hasilnya sangat memuaskan hati...
Tapi dapat komplen jugak; time dorang tergesa2 nak angkat phone, macam susah pulak nak buka a.k.a tersangkut pulak...
Saya dah lama gak cari button ni; baru sekarang jumpa...
Apa lagi... Rembat la...
Kuikuikui.... XD
Ni saiz yang paling kecik saya dapat...
Kalo bole nak kecik lagi, tapi takpe la...
Saiz ni pun ok... ;)

Ni pulak posing pelbagai gaya...
Cewah!

Butang katup bermagnet ni saiznya ialah 14mm
1 set adalah seperti dalam gambar pertama tadi...

1. Sebiji punat yang terkeluar
2. Sebiji punat yang berlubang
3. 2 biji piring...

*sorry, saya tau tau termnyer - malas nak Google..*

Harganya cuma 80sen sebiji...

SApe nak beli, isi borang je ek...
Saya beli tak banyak sbb nk tgk kualiti dulu...
Tapi saya puas hati la...
Pasni nak beli lagi banyak2...
Yippi!!!

Wassalam....





8 comments:

  1. 80sen sebiji ni dah termasuk set female and male button kan? Kalau ambil banyak ada further diskaun tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya.. 1 set 4pcs ni 80sen. Nk byk mana ya...

      Delete
  2. salam butang katup ni ada stok lagi ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada.. Bole tengok kat : http://asma-felt-box.com/index.php?route=product/category&path=72

      Delete
  3. salam. butang ni ada berapa size? blh bagi harga borong utk 50pcs?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam.
      Butang ni ada 1 saiz.
      Utk 50 biji harganya 80se x 50 biji = RM40

      Delete
  4. Slm..cm na cara nk oder?nk 2 pasang ja...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam.
      Bole order direct kat asma-felt-box.com atau whatsapp saya di 0183798330 :)

      Delete