Kos Pos Daftar ke Luar Negara

Salam...

Sape2 yang baca FB saya mesti dah tau...
Siang tadi saya buat teka teki..
Teka berapa kos pos daftar keychain kecik ni ke France dengan menggunakan Pos Daftar.

Ini la keychain yang dimaksudkan itu...

Sebelom ni saya pos keychain ni sebiji ke US, UK, France dan Canada menggunakan Pos Daftar dengan kos RM6.90

Pada June 2013, Pos MAlaysia Berhad dah revised harga pos dan buat harga baru..
Saya tau la mestu naik harga punya...
Tapi sejak kawen saya dah tak aktif promote untuk pasaran luar; jadi tak amik port la harga terkini Pos Daftar.

Sebelom pos ni saya dah check kalo envelope kecik harganya dalam belas2 camtu la...
JAdi seperti biasa saya masukkan dalam envelope kecik...

Siang tadi saya pegi pos dan bajet mungkin naik ke RM10 atau RM12 camtu...
Sekali kene RM25.00 utk pos sebiji keychain ni...
Gila...
Keychain ni pun RM5.00 je...
Hahahaha...

Katanya pos barang atau envelope kembung dia kira sebagai Small Packet...
Kesiannya aku...
Baru ingat nak aktif balik jual ke luar, nampaknya terbantut la impian...

Kenapa kejam sangat dunia ni...?

Wassalam....




Cari Blog Ini