Pos Daftar ke Luar Negara Murah?

Salam...

Ingat tak saya pernah pos keychain sebiji dengan kos RM25.00?

Semalam saya pos satu lagi paket ke luar negara...
Kali ni saya charge siap2 RM30.00 untuk 2 item..
Apakah item tu...?
Ni ha....

2 biji felt purse
Barbara order 1 biji felt purse...
Kali ni paketnya lebih besar la kan...

Time nak bayar tu saya dah siapkan RM30 dah. Dah confident dah, takmo terperanjat macam hari tu.
 Kemudian awek kaunter pos sebut, "RM8.30"
Haa? (muka terkejut)
"RM8.30" ulangnya.. 
Saya cam terpinga2 pulak (dah control dah taknak terpinga.. cis..)
"Berapa?" saya tanya sekali lagi, mana tau kot2 RM28.30.
"RM8.30", kali ni awek tu muka dia kerut2 dah...

Saya bg RM10 dan dia pulangkan baki...
Saya masih lagi dalam keadaan terperanjat time keluar dari Pejabat Pos.
Betul ke ni...?

Nampaknya Malaysia ni maken lama maken pelik...

Kesimpulannya, saya tak tau nak simpulkan apa...
Saya masih lagi dalam keadaaan terperanjat...
Cuma pikir nk refund balik ke kos pos yg saya charge Barbara tu (RM30.00)

Wassalam....


Cari Blog Ini