03/09/2014

Pahang vx Lion XII?

Salam...

Hai korang.. Rindu saya tak?
Tak rindu? Sob..sob... T__T

Tak rindu takpe, yang penting saya akan sentiasa muncul dalam igauanmu supaya korang takkan lupa pada saya.. Jahat tak.. Hahahaha...

Saya balik kampung seminggu..
Macam best je kan... Mood raya haritu belom abes lagi, pastu balik pulak..
Balik tengok bola Pahang lawan Lions XII (yeke namanya tu. Saya bukan la minat bola, tapi sokong kalo Pahang main.. Hehe... )...

Tapi permainan Pahang macam hampas nyior je...
Banyak sangat peluang kat depan pintu gol tak dapat sumbat gol jugak..?
Dari pemerhatian amatur saya ni, Lions XII tu takde hebat mana pun benteng pertahanan dia..
Pemain Pahang dapat bola depan gol tapi pemain Lions XII tak ramai pun depan gol..
Bila tendang je, tersasar tak abes2..
Tersasar ke atas la.. tersasar ke tepi la..
Bukan sekali dua, banyak kali beb.. Gila ke ape?

Kalo aku ni tendang bola logik la tersasar, tapi pemain bola profesional kot..
Takyah gelecek2 pun, gol depan mata pun tak dapat sumbat ke..?
Saket jiwa tengok..

Yang goaly Pahang ni pun satu....
Ada ke patut dia berangan je depan pintu gol...
Tetibe gol...??
Saya tak nampak pun camana bole gol...
Dah la tu dua kali pulak gol free bagi kat Lions XII..

Saya yang tak pandai pasal bola ni pun panas, apa lagi para penonton dalam stadium tu..
Penat je koir tu nyanyi2 sepanjang bola berlangsung...
Sabar je la...

Yang paling badut sekali kan.. Conti pegi masuk padang 3 minit je lagi nak abes...
Kalo Ultraman. dalam 3 minit sempat je fire raksasa tu time lampu kat dada dah neno neno....
Ni Conti, rasa2 sempat ke?
Dah 3 minit, Lions apa lagi pasing2 bola je la bagi abes masa..
Pastu guling2 atas padang lama2 ala2 Bollywood gitew kau...
Harap takde Shah Rukh Khan je.. Kalo ada, aku pun join guling sekali..
Sabar je la...

Bila korang baca ni, korang mesti cakap, "Ala, komplen je banyak. Pi la main tengok pandai ke tak pandai?"

Kalo korang tengok game Pahang lawan Lions XII tu korang faham la maksud saya...

Pastu malam hari Ahad kot, saya tengok Harimau Muda lawan Vietnam..
Haaa. ini baru perlawanan...
Nampak para pemain Harimau Muda berhempas pulas nak score gol, berhempas pulas mempertahankan pintu gol.. Macam perang je tengok..

Yang Vietnam pun sama...
Korang tengok camana dorang gelecek bola.. Pergh..
Sunggung mendebarkan..
Tendang tak masuk gol bukan sebab tersasar tapi ditahan oleh pemain lawan..

Ni baru la main bola...
Baru cun...
Kalo kalah sebab pemain lawan hebat sangat pun puas hati...

Ni Pahang main macam kanak2 Ribena je..
Sabar je la..

Okay cukup la kot...
Sebenarnya nak tunjuk barang baru yang masuk kedai, tapi pergi membebel benda lain pulak...
Kui kui kui...

Tu la asma kalo start bebel mesti meleret2...

Next entry la tunjuk ek..
Esok esok.. Hehe..

Wassalam...




No comments:

Post a Comment

Adbox