Hollow Baby Blanket Crochet

Salam.

Baby blanket kedua dah siap.
Kali ni buat design yang berongga pula.


Kaler hijau mint. Cantik kan.

Selimut baby ni berongga-rongga sesuai untuk rumah atau bilik yang tak begitu sejuk, yang tak perlukam selimut, tapi saja la nak selimutkan baby bagi nampak comel gitew.

Saiznya 27x36 inci lebih kurang.
Ia jenis memeri jadi saiz tu approximate je la.

Selimut ni sejuk dan gebu kerana saya kait guna benang cotton + fiber (80/20). 

Jom kita buka selimut ni.


Ni la saiz selimut utu selepas dibentangkan di atas sofa. Kira besar juga la. Sesuai untuk.newboarn hingga usia 3 tahun (lebih pun bole).

Okay, gambar ni memang tak friendly. Susah nak amik gambar bagi warna dia nampak betul seperti kejadian. Lepas snap nampk pucat.

Bukan salah sape² la. Salah saya yang tak pandai amik gambo. Selama ni amik gambo item kecik-kecik macam butang, keychain gitu. Sekali kene maik gambo selimut, gatal kepala jugak dibuatnya.

Apapun, yang gambar pertama tu yang paling hampir dengan warna sebenar.

Ni gambar di waktu malam di bawah lampu. Comel kan.

Jom zoom.


Sesuai sangat untuk selimutkan baby cute anda. Tak pun hadiahkan kepada anak buat atau anak bff korang yang bakal lahir nanti. Rare kot hadiah ni.

Selimut ni ada sehelai ready made.

Bole order kat sini : ASMA-FELT-BOX

Nak request kaler lain pun bole. 
Bagi masa 3 bulan untuk siap selepas buat pembayaran penuh.

Wassalam

Cari Blog Ini