26/05/2013

Bedak Arab Kokuryu

Salam...

Saya nak introduce barang baru yang tak berkaitan dengan craft ni...
Pada mulanya saja je beli bedak Arab ni sebab nak pakai sendiri...
Bila dah pakai tu, terus je nak jual... Hahahahha...

Sebab saya suka texture dia...
Nipis, tapi rata.. Tahan lama dan tak cair bila berpeluh dan panas (saya ni kuat peluh)...

Mula2 tgk nama Bedak Arab dan packaging merah tu, dalam hati terus prejudis, "Ala, ni bedak murah2 kat pasar malam tu.. Yg makcik2 selalu pakai.." 
Tapi, bila tengok harga dia, aik; bukan calang2 gak harganya... Bedak yang saya pakai selama ni lagi murah...(sy pakai Pixy dan Silky Girl je...)

Pastu order la satu (online).. 
Bila dah pakai, terus je jatuh cinta.. Huhuhuhu....
(Moral of the story: Tu la prejudis lagi sape suruh..)

Okay, jom berkenalan dnegan Bedak Arab ni... :>

Bedak Arab Super Summer Cake Kokuryu merupakan powder digabungkan dgn krim kecantikan secara saintifik membentuk powder, foundation, moisturizer dalam satu. Bedak ni 3 in 1. Ia adalah teknologi dari Jepun dan  hasil kajian Philiphines Cherry Laboratory, dan dihasilkan di Filipina. Pengguna setianya adalah wanita Arab (itu yang dapat nama manja Bedak Arab)



Bedak Arab Kokuryu Super Summer Cake didatangkan dengan Kokuryu Beauty Sponge.

Kelebihan Bedak Arab Kokuryu:
1. Bedak ini 3 dalam 1: mouisturizer, foundation & alas bedak… sangat jimat! 
2. Mengikut aliran darah pemakai. Tak kira kulit gelap, cerah, putih dan sebagainya.
3. Kemas dan sekata membuatkan anda indah
4. Tidak akan menghitamkan atau menggelapkan kulit anda.
5. Mengecutkan jerawat.
6. Apabila berpeluh anda akan nampak lebih cantik.
7. Tahan selama lebih 8 jam (sampai malam boleh bertahan, tak perlu nak apply berkali-kali dalam masa satu hari)
8. Tidak melekat pada tudung, kain, tisu dan sebagainya kerana ia terus meresap ke kulit.
9. Suci dan Halal, boleh dibawa solat.
10. Sesuai untuk semua aktiviti, santai2, nak pakai cepat tapi hasil mantap.
11. Satu bedak compact boleh tahan sampai 3 bulan ( ikut penggunaan masing-masing)



Cara Menggunakan Bedak Arab Kokuryu : 
1) Basahkan sponge.

2) Oleh kerana ianya di sapu menggunakan sponge basah bedak tu kita tap tap dan ratakan tapi jangan tekan terlalu kuat sedang2 sudah ok.

3) Tidak perlu risau bila menyapu bedak mungkin akan kelihatan tompok2 pada kulit muka, tompok tu akan ikut tone naturally ini kerana cara penggunaan bedak ni menggunakan sponge basah so dia tidak akan kelihatan cantik atau rata serta merta .. kecantikan tone dan coverage tu akan di lihat selepas 3-5 minit...

Peringatan:
Sila sapu sedikit sahaja dahulu, khuatir nanti bedak menjadi terlalu tebal. Lagi satu peringatan, bedak ini, sapu sedikit pun sudah mencukupi, ini la baru jimat !




1. Orange Blush = Untuk kulit sederhana cerah (kuning langsat) 


2. Russet = Untuk kulit sederhana . Natural (Sesuai untuk semua jenis kulit terutama Asian people)

3. Sunset Tan = Untuk kulit gelap kemerah-merahan.

4. Amber Rose = Untuk kulit sederhana gelap (bila pakai nampak natural & xputih sangat)

5. Puggy Pink = Untuk kulit cerah (Kulit akn jadi pink2 & ianya sangat cantik)



6. Cherry =  Untuk kulit cerah



7. Cherry Pink : Untuk kulit cerah & mahu nampak kemerah-merahan (nak effect lebih pinky)



8. Summer Tan : Untuk kulit gelap


*Saya pakai Russet*

HARGA: RM55.00 (TERMASUK POS)

HARGA PROMOSI: RM50.00 (TERMASUK POS)


Berminat...?
Jom isi borang kat sebelah kanan ni...

Wassalam...

*promosi pembukaan page baru saya: Ash Wardrobe. Bisnes kecik (dan baru) hasil kerjasama dengan adik tercinta... Sila2 la usha.. :>

No comments:

Post a Comment