Dah Dapat Premis...

Salam...

Mungkin rezeki kot...
Ada seorang organizer offer saya sebuah premis kecik dgn sewa yg tak masuk akal...
Saya de-phrase semula yer...
Sewa RENDAH yg tak masuk akal...

Pada mulanya, ingatkan kongsi kedai separuh2...
Rupanya mmg nk sewa sepenuhnya utk saya...
SUKA!  SUKA!...
Tp takleh suka sgt cos takde pengalaman buka kedai....

So saya accept dan citer kat ayah...
Huhuhu...
On da way nk citer kat ayah tu mmg dah doa byk2  supaya ayah setuju...
Alhamduliilah ayah setuju..
Suka sgt...
Macam nak guling2 ke sampai ke dapur...

Start 1 Dec 2010 ni...
Alamak...
Cam byk keje je nk buat...

1. Siapkan bulk orders para ejen
2. Buat produk byk2 utk display kat kedai (takkan buka kedai tapi kosong je dlm kedai tu kan)
3. Perabot and displayer (alamak! Kat ne nk cari displayer..)
4. Promote - cari idea nk promote cammana
5. Daftar Perniagaan --> sangat2 penting tahap Gaban!

Nanti dpt kunci, saya amik gambo n uploadkan kat sini ek....

Wassalam....


10 comments:

  1. wahhhhh, sgt best!!! all d best dgn kedai baru..
    akak, ape cer akak pny GA.. sy xbukak fb bt smentare waktu.. 2 hari lg nk start paper final.. doa kn kejayaan utk sy ye!

    ReplyDelete
  2. Yup..
    TQ.. TQ...

    GA tu baru 2 orang yg nk join, sedey tul..
    Dan ada beberapa org yg post GA ni kat blog masing2. Dh silap cara...

    Huhu..
    Pemenangnya akan diumumkan akhir bulan ni,. Sabar yer. Kalo menang nnti akak inform..

    Dh nk exam ye.. Nanti akak doa byk2 supaya reseptor otak sgt2 aktif pd hari tersebut,.. Gud Luck! (@_<)

    ReplyDelete
  3. halamak...best nyer dpt buakk kedai...sgt jeles okay....anyway,,congrats yek....

    ReplyDelete
  4. THanx Suha...
    Tp xtau la ok ke x..
    Xde pengalaman la..
    kalo kdai mknm tu bol;ey la sket2..

    Doakan saya ye..

    ReplyDelete
  5. waah..bestnye sis..good luck..sgt2 mengidamkan dapat bukak kedai..=)

    ReplyDelete
  6. Salam...

    Tahniah dah dapat buka kdai...Alhamdulillah...Semoga bertambah2 rezeki kamu yer....

    ReplyDelete
  7. tahniah..tak perlu sedey2 lg yer...work hard tau..but musti enjoy juga

    ReplyDelete
  8. Thanx sumer.. Sebenarnya kurang yakin nk buka kdeai.. Takot pn ader gak.. Byk kuar modal plk tu.. Hhu.. Takot....

    ReplyDelete
  9. sy tau kat ner nk dpr display rak kt ner kt ktn ni..byk kedai kat jln wong ah jang tu kan..

    ReplyDelete