IDEA: Cara Simpan Ribbon

Salam...

Camne korang simpan ribbon korang...?
Dalam bakul...?

Sangkut kat dinding...?

Atau sangkut kat palang yg macam penyidai baju tu....?


Saya biasa letak dlm bakul je... Pastu mula la sepah2 dalam tu...
KAn... korang pun sama kan....
Huhuhuhu....

Ala2 cam gini larupe ribbon saya...
Cuma darabkan kuasa tiga...

Tadi tetiba saya dapat satu idea camne nk arrange ribbon dgn mudah, murah dan kemas....
Mudah sbb cuma masukkan dlm bekas pastu kalo nk guna, cuma tarik pastu potong sket, takyah buka bekas tu.....
Murah, sbb kosnya cuma beberapa posen...
Kemas, sebab bole susun bertingkat2 dan ribbon tu tak mungkin akan bercampur aduk dan senang nak cari... Kalo tetiba gempa bumi berlaku pun, paling teruk pun ia akan bergolek2 dalam lingkungan 1km, tapi tetap takkan tercampur aduk n korang tak perlu gulung2 semula....
Huhu....

Saya dapat idea ni bila tgk measurement tape pakcik saya:

Ini ialah measurement tape...

Ok, takmo cakap byk, ni ialah ribbons yg berjaya saya susun dgn idea baru tadi...


Cara2...
1. Beli bekas ni kat pasaraya...
2. Tebuk sket kat bahagian tepi bawahnya ngn pisau
3. Masukkan ribbon dan kuarkan ujung ribbon kot lubang tadi
4. Tutup bekas ni dan susun ikot kreativiti korang...

Kalo:
1. Banyak duit, beli bekas yg lagi comel, lagi colourful atau lagi apa2 la yg korang suka
2. Kalo ribbon tu pendek2, guna bekas yg kecik
3. Kalo tak suka susun bertingkat, susun melintang, kalo tak suka susun melintang, susn la ikot suka korang ea...

Kelebihan:
Cam sy cakap tadi, mudah,murah dan kemas
Weeee... >_<

Kelemahan:
Tak comel n nampak cam idea murahan jer...
Woooo... T__T

Tak kesah la ....
Dan saya mmg org yg tersangat simple kuasa dua,,,,
Yg penting, kini tak perlu pening2 kepala lg tgk ribbon yg serabut dlm bakul tu...

Skrg kalo nak; tarik, ukur dan potong... \
Harap ini membantu...
Sila share dan selamat mencuba.,..
>_<

Wassalam




Cari Blog Ini