SENTAP!

Salam....

PAgi tadi saya sentap tau....
Tgk pic ni....



Pastu baca link ni---> SENTAP BEB!

Ada tak korang nampak sesuatu yang ganjil atau sesuatu yg cam seakan2 pernah kulihat tapi di mana ya...?

Malas nk cakap banyak, cuma saya dah disable right click...
Maaf sangat2 kpd sesiapa yg nk copy apa2 kat blog sy dgn tujuan nk share ilmu...
Apapun sy tgh amik masa utk watermark kn setiap gambar kat sini supaya takde org bole copy... (Walaupun kalo nk copy gak mmg ada cara kan...)

Ekceli....
Kalo korang nk guna gambar sy utk tujuan yg baik, tidak menyalahi undang2 negara mahupun undang2 Islam, korang bole minta izin sy; dan InsyaAllah sy izinkan asalkan korang link kan ke blog saya.

Kalo takmo letak link pun bole,  korang mention camni kat gmbar tu"Ini adalah gamabr dari seorang crafter yg comel dan berbakat besar dan saya telah pun mendapatkan keizinan dr beliau utk menggunakan pic yg menakjubkan ini. Namun sy enggan memberitahu siapakah empunya gambar demi mengelakkan korang beli dari dia. Dan dia dh bersetuju setelah diberi rasuah sebanyak RM1000.00. Korang kene beli dari saya tau."

Haaa... Kan senang...
Win2 situation...

Kalo rasa keberatan nk membuat salah satu dr perkara di atas, sila snap pic sendiri...
Kalo dh nama crafter dan supplier, takkan susah sgt kan nk snap gambar. Barang dh ada kn....

Moral of the Story kpd Crafter: SILA LETAK WATERMARK BESAR2.. JANGAN MALAS MACAM SAYA...

Wassalam....

6 comments:

  1. teruknye!!! memalukan la guna gmbr org lain SEBIJIK!!

    ReplyDelete
  2. Jangan biarkan.. itu dah menipu namanya, sebab guna gambar orang lain... bagi link kat kak tie, biar kak tie komen... kak tie dah pernah tinggalkan komen pada org2 yang buat kerja tak amanah ni, biasa org tu delete gambar tu.

    ReplyDelete
  3. do something, jangan biarkan org mcm ni berleluasa...

    mulai ari ni, setiap gambar yang ada, musti musti dan MUSTI letak watermark kita...HARUS...

    bagi link cepat...kita terjah...

    you're not alone, kami ada..

    ReplyDelete
  4. sy pun pernah & masih mengalami situasi mcm ni..
    dah tak tau nk cakap apa pada si pencuri tu..

    dulu gambar2 saya mmg tak letak watermark..
    dia sgt bermaharajalela smpi semua gambar2 saya dia ambik dan tempek kat blog dia..siap ayat2 sekali dia copy..sakitnya hati.

    banyak kali saya komen kat blog dia tapi dia tak pernah endah..dia delete komen tu.sampai ke hari ni gambar2 saya masih ada kat blog dia..

    Mustahil lah hasil kerja tangan kita akan jadi sama dgn org lain..kalau nk tiru pun jgnlah tiru bulat2, ubah la sikit bagi ada identiti utk biz kita..betul tak?
    kita penat2 ambik gambar sebagai usaha nk majukan biz tp dia senang2 je cilok org punya usaha..ikhtiarlah sendiri..kalaupun ada kamera cikai pun, tak kisahlah asal usaha..ni tak, tgk gambar org lain cantik sikit mula berkenan terus copy..

    geram baca post awak ni asma.

    budak yg copy gambar2 sy ni pernah chat dgn sy kat ym, dia siap bgtau dia dah pandai buat produk yg saya buat, belajar dari org lain..baguslah kalau dia dah pndi tapi jgnlah nak ambik kesempatan bila kita layan baik2..

    haa pnjg komen ni..tumpang geram & luahkan geram sekali kat cni..huhh hangin!

    ReplyDelete
  5. menciiiiiiiikkk betol kat org yg suka suki mencurik harta org ni... PEMALAS, HATI BUSUK, BODOW nye manusia..

    xpe la asma.. ko niat je xhalal kan ape yg dia amek.. biar dia carik hang kat akhirat k...huhuhuhu

    ReplyDelete
  6. Thanx korang... SY dh inform dia n minta remove gambar tu.. Dia tak tau yg tu gambar sy n igtkan gambar kat blog takkan kuar kat google search sbb dia tak begitu paham ngn internet.. Gambar tu dh diremove n dia dh minta maaf...

    Maybe dia tak faham pantang guna barang yg bukan milik sndiri kot... Sy dh maafkan dia dah...

    Entry ni ditulis sbg peringatan kat korang yg penat2 posing produk, cari tmpat elok2, angle elok2, cahaya elok2 pastu snap gamabr byk2 kali, upload dlm laptop n kalo yg pndai edit tu, edit biar nmpak begitu menawan dan akhirnya post utk tatapan bersama... tetiba ada org copy n paste tanpa pengetahun korang tanpa kredit kat korang sket pun..

    Oleh itu, jgn lupa wat watermark kat pic masing2 tau...

    ReplyDelete