09/12/2012

Craft Project: Making Felt Kitty Phone Pouch

Salam...

Selamat Pagi Ahad...
Best giler cuti 2 hari ni, dah dapat siap 38pcs doorgift...
Walaupun angka tu tak begitu membanggakan, tapi kira ok la kan..
Kui kui kui... :P

Pagi tadi saya siapkan last order utk minggu lepas...
Sebab macam boring je jaet sorang2, jadi nak ajak korang buat sama2 dengan saya....
Jom la... :>

Mula2 amik 4 keping felt saiz phone korang..
Pastu buat mata dan potong felt utk tangan kaki dan jambul...

Jaet mulut dia, misai dia dan paws dia..
Jangan lupa tambah jambul cokeng kat tas kepala dia tu...

Pastu potong felt yg satu lagi utk buat telinga dia...
Pastikan simetri tau...
Dan tampal butang kat sebelah yg satu lagi (utk felt yg ada telinga. Siap nnti kita nak sangkut jambul cokeng kat butang belakang tu)
Pastu jaet utk kemaskan..

Dah tu santumkan bahagian depan yang ada muka ni dan bahagian belakang yg ada telinga tu...
Projek ni semua guna jahitan insang pari je...
Bahagian atas takmo cantum tau, nanti camana nak masukkan phone...

Dah siap jaet tu, SIAP!!!
YIPPI!!!

Senang kan.. Jnagan lupa buat tau.. ^_^
Huhuhuhuhu...
_________________________________________________________

Erm...
Nak update pasal persiapan kawen sket bole tak..?
Bole la ek... Tau korang boring, tapi telan je la...
Kalo tak sanggup boring, bole tekan back...
Huhuhuhu....


Nampaknya esok akan start rutin checking emails, packing barang dan pos barang...
Custom made saya dah start kurangkan pengambilan order... Nak fokus pada doorgift for my wedding n rozek.. Start bulan satu baru buat final touch utk hantaran, siapkan pelamin dan bilik pengantin...

Erm.. takde la banyak sangat pun...
200pcs handmade felt doorgift in total, 138pcs more to go... In Shaa Allah sebelom 20hb mesti siapkan.. Huhuhu...
Handmade rozek kene ada ayah, ibu, adik 6 orang, 11 uncle + 11 aunty sebelah ayah dan 9 uncle + 9 auntie sebelah ibu; granpa 2, grandma 2 (granpa n grandma sebelah ayah dah takde tapi ada aunty ayah, jadi kira grandma jugak la kan), additional aunty 1, cousins? Aiii; kazen yang aku tak larat nak kira ni.. Time raya aritu kira ada 51 orang..  Additional cousin ada 6.. Anak buah ada 3 orang + 4 orang (kalo x silap.. Hohohoho)... Pastu sape lagi...? Takot gak kalo2 tertinggal sorang tak best plk dia tak dapat felt rozek... Jadi Handmade felt rozek special ada 53pcs (gulp) dan handmade felt rozek simple utk kazen ada 64pcs (gul gulp gulp); tapi lajakkan kpd 70pcs la; takot2 silap kira.. 

Weeee...
Walaupun rasa takot giler tgk angka tu tapi dalam hati bunga2 tak sabar nak siapkan!
MESTI!!!
Akhir bulan ni mesti siapkan seme handmade felt doorgift dan handmade felt rozek!
Door gift dan special rozek dah ada design dah...
Simple rozek belom ada design lagi...Nnti la pikir...

Pastu apa lagi? Pastu apa lagi..?
Owh, hand bouquet camana ek...?
Hadoi... I dun really like flower la.. Bole tak tukau flower tu jadi forerro roshe (macam salah je eja.. Nampak sangat tak pernah makan.. :P) 

Last minit la baru pikir kan...

Okay, beres semua ni... CHAIYUK!!!!!

Wassalam....

1 comment:

Adbox