Cabaran 30 Hari ke-6 : Apa yang Saya Makan Hari Ini?

Salam...

Alamak, lupa pulak nak terima Cabaran 30 Hari yg ke-6..
Harini mood nak menaip tak berapa nak ada..
Muncul mood susun bilik craft ni...
Sementara ada mood baik buat...
Sesi menyusun pun muncul setahun sekali jer..
Aik, cam raya pulak..

Haha..

Walaupun dah lewat, tapi cabaran tetap diterima.

Cabaran keenam Apa yang saya makan harini?

Erm.. Pagi sampai tengahari saya makan roti Gardenia dengan jem je..
Nak tunjuk pun segan.. Hahaha..

Pastu petang kami pi Giant, nak beli barang dapur sikit..
Sebelum shopping tu, kami makan kat dalam Giant...
Dalam Giant tau, bukan food court kat Giant tu..

Maksudnya kami amik troli, masuk dalam Giant lalu pegi kat satu area kecik yang dorang letak kira2 12 set kerusi meja dan makan kat situ..

Ni la yang kami order:

Set B 2 set

Ada nasi sebungkus - rasanya macam nasi ayam 
Pastu ayam dua ketul
Air bikarbonat segelas
Sos amik la banyak mana nak..

Harga?
Murah giler..
Giler pun tak murah macam ni...

RM5.00/set..

Ya, RM5.00 dpt nasi, ayam 2 ketul dan air bikarbonat..
Kuah takde la..
Makan dengan sos je..

Macam tak logik kan harga tu...?
Mungkin jugak Giant buat gini sebagai alternatif utk para pekerja..

Cer korang tengok gambar kat atas tu..
Ada tulis Rm3.50 kan...
Itu adalah set yg paling murah iaitu nasi dan ayam seketul dan air bikarbonat
Harga satu set RM3.50

Kalo kita keje kat Giant, better makan set tu hari2..
Dah la dekat, murah pulak tu...
Kalo kat luar kene gak Rm7.00 utk makan lauk tghari kan...

Kira macam kantin la...

Apa nama tempat ni?

Uncle Jack Friend Chicken..

Amboi, bukan main lagi ayam ni kenyit kat I..
Malu I *blush*

Okay, esok jumpa lagi bersama cabaran ketujuh..

Wassalam...


2 comments:

  1. Replies
    1. Sedap kan,. Tp kalo dia tambah 1 sup kosng lg sedap... yummy!

      Delete