1st Timer....

Salam....

Psssttt.....
Adik perempuan saya dah start berjinak2 dgn felt craft...
Dan yg best ialah jahitan beliau sgt kemas...

Tengok ni....


Ni ialah hasil pertama dia...
Cantik kan,,... >_< 

Walaupun design saya, tapi dah paskan kat dia utk buatkan...
Memandangkan mood berkraf sy agak berkurangan....

Kini saya kembali ke Acrylic Felt...
Jiwa saya lebih dekat ngn felt lembut berbanding felt yg keras ni....

Sy tgh buat projek baru...
Sebenarnya 2 projek baru, tapi rasa cam tak sempat je nk siapkan...
Tak kesah la...
Dapat siapkan satu pun jadi la...

Wassalam.....


Previous
Next Post »

2 comments

Write comments
nFahimah
AUTHOR
4 February 2012 at 19:43 delete

salam, apa beza acrylic felt dgn felt yg biasa skrg ni?

Reply
avatar
5 February 2012 at 18:23 delete

Acrylic felt ni texturenya mcm wool felt.. Dia lembut dan tebval sket.. Best kalo wat plushie.. Cuma cepat berbulu...

Polyester felt ni keras sket tp lambat nk berbulu.. dan senang potong... Kalo wat purse sesuai guna polyester...

Reply
avatar