Bunga Felt Rose - Jambangan Bunga Simple

SAlam...

Selamat pagi Isnin...
Erm.. RAsa cam malas kan arini...
Mmg pun.. Perot masih x berapa sehat sbb byk makan...
Huhuhuuu....

Haritu kan saya dapat satu order yang baru.. Order yg tak pernah saya buat sebelom ni...
Iaitu Jambangan BUnga Felt versi Simple ...
Versi simple sebab cuma bunga ros felt 3 kuntum dan dibalut plastik...

Nak tengok tak...?
Jom la tengok... ^___^

Bunga konvo felt 30pcs.. ^_^

Sebab rasa sayang nak lepaskan, saya amik gambar byk2 kali...

Ni muka mereka...
Saya guna acrylic felt beberapa kaler...

Comel tak jambangan bunga felt ni..? Comel tak..?

Actually nak buat felt rose ni senang je....
CUma nak menjadikan setangkai bunga tu tak mudah (bagi saya)..
Sebab saya tak minat bunga...
Ni pun ibu yang ajarkan cara nak buat ni...
Tepinga2 je saya tengok ibu buat tangkai yang pertama dengan begitu tangkas sekali..
Ibu memang pandai bab2 ni...
Saya je, bab2 ape pun tak pandai...
Kuang kuang kuang...

Harap tuannya suka jambangan bunga felt ni...
Huhuhu.. Sebenarnya ada beberapa idea lain lagi, tapi tak dapat meneruskan niat tu...
Kene sticked to the budget...

Sesape nak tempah bunga ni, isi borang je ek...
Tetibe rasa seronok la pulak buat bunga... 
Hohoho...

Owh...
Ada barang baru masuk kedai tau...
Esok saya tunjukkan ea...

K, nk pi pos brg jap..
Pastu nak sambung wat order yang terakhir bulan ni...
Chaiyuk2 Asma!!

Wassalam...


Previous
Next Post »

10 comments

Write comments
therosputih
AUTHOR
29 October 2012 at 10:32 delete

cantik!! nnti time ada kawan konvo bolehla bg jambangan bunga gini...

Reply
avatar
asma langit
AUTHOR
29 October 2012 at 11:20 delete

Kan..
Buat banyak2 kuntum dan penuhkan plastik tu bagi meriah lagi...
Takpun buat bunga crochet..
Pergh mahal tu nilainya, tak de kat tempat lain dah...
^_^

Reply
avatar
21 November 2012 at 22:06 delete

sy ingin bertye, rape kos utk 1 jmbang bunga tu erk..?

Reply
avatar
25 November 2012 at 22:31 delete

salam,nak tanya..30pcs tu bape ye harganye?

Reply
avatar
asma langit
AUTHOR
26 November 2012 at 13:47 delete

Harganya RM6.00/pc...
Belom termasuk pos...

Reply
avatar
AKU CHUN
AUTHOR
4 November 2013 at 13:21 delete

Cantik! buat lagi tak?

Reply
avatar
asma langit
AUTHOR
4 November 2013 at 14:27 delete

Buat lagi... Nk order ke.. Hihihi..

Reply
avatar
26 September 2015 at 09:08 delete

Saya suka bunga felt tose untuk konvo itu... Buatlh tutorialnya nanti

Reply
avatar
asma langit
AUTHOR
28 September 2015 at 11:03 delete

Terima kasih..
Ada masa nanti saya buatkan ya..
Terima kasih atas cadangan.. :>

Reply
avatar