Search This Blog

01/06/2015

Butang Bungkus aka COver Buttons

Salam..

Semalam dah tengok alat pembuat cover button.
Best kan..
5 saiz dalam satu alat

Harini nak perkenalkan butang cover buttons.
Rupanya sedikit berbeza berbanding yang ditempah kat kedai..
Yg kat kedai guna alat heavy duty yang akan lock kain tu kuat2 dalam butang..

Butang bungkus DIY ni, alatnya diperbuat dariapa rubber atau silicon (tak pasti); maka butang khas diperlukan untuk membantu mencengkam kain kain butang tu..

Saya dah try guna cover button biasa, tapi tak cukup kuat..
Lepas gam pun, tarik kuat sikit dah tertanggal..

Berikut adalah saiz butang balut yang available
11mm @ 18"

15mm @ 23"

19mm @ 30" 

23mm @ 36" 

Boleh dapatkan kat http://asma-felt-box.com/index.php?route=product/category&path=85

Atau klik gambar

Wassalam..

No comments:

Post a Comment