Pindah Bilik Kraf

Salam..

Sabtu lepas saya berjaya pindahkan kesemua barang kraf ke bilik lain.

Korang yang ikuti saya pasti tau kan saya guna master bedroom sebagai bilik kraf.

Pada minggu lepas, tetiba rasa nak letak air-cond la dalam bilik.
Lagipun rumah ni memang designed untuk letak air-cond.

Disebabkan wiring air-cond dah disediakan dalam master bedroom, maka bilik kraf ni kena la ubah jadi bilik tidur (seperti yang sepatutnya).

Tak berapa yakin juga nak pindah bilik ni.
Saiz second room ni kecik sikit.

Try punya try akhirnya berjaya juga. Yay!

Yay!
Kali ni letak sebiji je meja..
Memang ruang kerja jadi sempit sikit..
Takpe la, kita adapt je..
Kerja-kerja packing barang yang besar kita buat kat lantai..
Yay!
Craft supply yang siap bungkus kitorang taruk kat stand yang boleh pusing ni..
Nampak macam kecik je kan..
Rupa-rupanya muat letak semua..
Tu pun masih banyak ruang kosong..
Kalau tau awal-awal lagi dah beli. Haha..

Cuma kitorang tak boleh masukkan stok dalam bilik ni, tak muat.
Kitorang letak almari besar dalam bilik stor dan simpan stok kat situ..

Gembira rasa hati dapat squeeze barang kraf dalam bilik kraf baru ni.

Namun begitu bilik ni untuk simpan craft supply dan packing je..
Bukan tempat saya berkraf..
Kene create ruang lain untuk berkraf..

Duk pikir juga ni nak buat kat mana..
Sama ada buat satu meja dalam bilik tidur untuk berkraf.
Atau satu meja dekat ruang tamu untuk berkraf.

Selain tu saya nak cuba cari jalan macam mana nak masukkan juga stok dalam bilik baru ni..
Nampak tak laci biru tu?
Rasanya boleh kot masukkan stok dalam laci biru tu..

Tapi sebelum tu kena cari tempat la untuk pindahkan remnant felt tu..

Susah juga susun-susun ni kan..
Saya pula memang tak pandai susun..
Sepah pandai la. Hahaha..

Wassalam...
4 ulasan

4 ulasan :

Catat Ulasan

Craft Supply Baru : Butang Bulat 20mm 4 Lubang

Salam

Hai..
Nampak cam lain tak..

A'ah, betul tu.. Saya mekap blog lagi..
Ntah la..
Saya pun tak tau bila saya akan puas hati dengan template blog ni..

Mungkin template ni free kan, jadi tak boleh nak tukar-tukar warna, font, saiz sesuka hati.
Rasa macam terkongkong je..

Template sebelum ni kemas, cuma saiz dia besar-besar.
Nampak macam crowded di mata saya.

Harap-harap saya mampu bertahan hingga tahun depan baru tukar template baru lagi..

Orait..

Harini nak cakap pasal apa agaknya..?

Ya, betul tu..
Barang baru lagi.
Yay!

Kali ni butang bulat 20mm empat lubang 

comel tak..
Saya tak bole elakkan diri saya dari mencintai butang..
Saya suka sangat butang..
Kalau nak diikutkan saya nak borong semua jenis butang yang ada dalam dunia ni dan jadikan koleksi butang di ASMA-FELT-BOX.

Namun wang tidak mahu memberi kerjasama.. T___T
Kan best kalau wang tu tumbuh dari pokok..
Senang la petik dan borong butang banyak-banyak..

Okay, dah la.. Merepek je..

Butang bulat 20mm 4 lubang ni mixed colour..
Diperbuat dari plastik.

Harganya RM1.70 sepaket.
Sepaket ada 10 biji. 
Warna mixed

Nak order?
Boleh boleh..

Terus order kat website atau whatsapp 018-379 8330
Waktu urusniaga 11pagi hingga 4 petang. Isnin hingga Jumaat.
Sabtu dan Ahad cuti.

4 petang saya pos barang.
5 petang hingga 12 malam saya siapkan order handmade.
6 pagi hingga 11pagi saya sambung order handmade atau update blog, website dan media social.

Bulan lepas saya balik kampung atas urusan peribadi.
Lama juga la dalam 3 minggu.
Barang dipos seperti biasa, cuma saya je yang tak ada.

Bila balik semula ke bilik kraf, rasa malas betul nak start bekerja.
Semoga minggu ni rajin dan dapat bereskan semua kerja yang terbengkalai.

Chaiyuk! Chaiyuk!

Wassalam..

2 ulasan

2 ulasan :

Catat Ulasan

Craft Supply Baru : Heart Beads

Salam..

Ada craft supply yang baru tau.
Comel pula tu! >_<

Beads heart
Beads bulat dengan design love kat atas dia.
Cute kan. Huhuhuuuu..

Tau tak apa saya nak buat?
Jahit kat bantal dan pencil case..
Dan maybe kat frame gambar..

Omg! I love heart sooooo much!

Harga beads bulat design love ni RM1.00/10pcs
Warna mixed.
Diameternya 7mm. Sama saiz dengan beads huruf ni:

beads huruf
Dah lama tak berkraf dengan guna beads ni..
Order bantal kebanyakannya guna huruf felt.
Maybe next project?
Hmm.....

Bole order terus kat SINI
Atau whatsapp 018-379 8330

Waktu online ialah pukul 10pagi hingga 5 petang.
Sabtu dah Ahad cuti.

Pos macam biasa setiap hari kecuali Sabtu dan Ahad.

Selamat bershopping!

Wassalam
Tiada ulasan

Tiada ulasan :

Catat Ulasan

Arkib